Pár tipů pro začátečníky

Pokud někdo s pečením začíná a touží po tom, aby své milé a blízké mohl potěšit svým vlastním výtvorem, jako je například chutný narozeninový dort, který ještě k tomu krásně vypadá, tak byste mu chtěla dát jednu dobrou radu. Vyplatí se začít s lehčími kousky a nenechat se tak hned zpočátku odradit náročným pečením, které se čas od času nemusí vydařit ani profesionálním cukrářkám, natož pak začínajícím amatérům. Protože v této oblasti beze zbytku platí rčení, které říká, že spěchat se má pomalu.

Co nikdy nezklame

Čili pro začátek je dobré vybrat si nějaký nenáročný a léty ověřený kousek. Tím může být například jednoduchý piškotový korpus, který prořežete a jednotlivé kusy spojíte buď krémem anebo ještě snadněji nějakou marmeládou. A abyste udělali ten pravý dojem, můžete se pustit i do jednoduchého zdobení. Tím nejsnadnějším a velmi efektním způsobem, jak dort ozdobit, je marcipánová hmota, kterou rozválíte do potřebných rozměrů a korpus s ní jednoduše zakryjete. A nejenže výsledek bude vypadat jako z cukrárny a bude velmi chutný, ale zároveň tak zakryjete i případné drobné nedokonalosti.

trika-cz-336-280.gif
Pár tipů pro začátečníky
Ohodnoťte příspěvek